Az oldal a biztonság és a felhasználó élmény érdekében HTTP cookie-kat használ. Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.

Hírek, események

Kutak kötelező bejelentése

Tisztelt Lakosság! A fúrt/ásott kutak kötelező bejelentésére vonatkozó tájékoztató elérhető itt. Az üzemeltetéshez/fennmaradáshoz szükséges formanyomtatvány elérhető itt. A kutak megszüntetéséhez szükséges formanyomtatvány elérhető itt.

Lomtalanítás 2023.

Tisztelt bocföldei lakosok!  Az Önkormányzat a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. közreműködésével lomtalanítási akciót szervez, melynek időpontja  2023. április 20. (Csütörtök) lesz A lom hulladékokat az átvételei napon, reggel 7:00 óráig kell kihelyezni a lakóház előtti, teherautóval megközelíthető területre.  Társaságunk lakóingatlanonként maximum 3m3 lomhulladékot szállít el. Az akció keretében kizárólag a nagy darabos lomhulladékok kerülnek elszállításra! 2012. évi CLXXXV. törvény alapján lomhulladék az a háztartási hulladék, amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladja. A Zalai Közszolgáltató Kft. a településen szervezett lomtalanítási akció keretében az alábbi nagy darabos, szilárd hulladékokat szállítja el:  bútorok, berendezési tárgyak, (pl.: ülőgarnitúra, polc, szekrény, asztal, szék, fogas, szőnyeg, nem elektromos konyhai eszközök, edények, vödrök stb), kerti bútor garnitúra, nagyobb játék, Felhívjuk a figyelmet, hogy a 72/2013. (VIII. 27.) VM rendelet alapján nem számítanak lomhulladéknak, ezért a lomtalanítás során nem kerülnek elszállításra: zsákolt, dobozolt hulladék, vegyes háztartási és textil hulladékok, csomagolóanyagok (pl.: öblösüveg, PET palack, fólia, karton stb.), építési-bontási hulladékok (pl.: építőanyag maradék, törmelék, WC csésze, kibontott ablakkeret, redőny, ablaküveg, szigetelőanyag, burkolatok, lambéria, tapéta stb.), mezőgazdasági, kertészeti és kerti hulladékok (pl.: ág, gally, agrofólia stb.), veszélyes hulladék, és azok göngyölegei (pl.: gyógyszeres dobozok, festékes, olajos, lakkos flakonok, akkumulátor, elemek, vegyszeres dobozok, kannák, növényvédőszer, fáradtolaj stb.) valamint járműalkatrészek, járművek bontásából származó hulladék, elektronikai és elektromos berendezések (pl.: televízió, monitor, hűtő, számítógép, mosógép stb.) és ezek bontásából származó hulladékok, gumiabroncs továbbá nem kerülnek elszállításra a felsorolásból kimaradt egyéb, üzletszerűen folytatott tevékenységek hulladékai. A gyűjtést végző dolgozóknak nincs lehetőségük szétválogatni a lomtalanítás során átvehető és nem átvehető hulladékokat, ezért az ilyen módon kevert anyagok a helyszínem maradnak! A lomhulladék fogalomkörébe nem tartozó, egyéb háztartási hulladék hulladékudvarban történő átadási lehetőségéről az alábbi elérhetőségén tájékozódhat: http://www.zkn.hu.   Bocfölde község Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy elektronikai hulladékok gyűjtésére is sor kerül a fenti napon. Az elektronikai hulladékok (televízió, hűtő, számítástechnikai eszközök, stb.) gyűjtése a temető parkolóban elhelyezett konténerben történik csak április 20. napján (csütörtökön).

74. sz. főút négynyomúsítása - közmeghallgatás

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Zala Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztályán a „74. sz. főút Nagykanizsa - Zalaegerszeg közötti szakaszának négynyomúsítása” környezet-védelmi engedélyezési tárgyú eljárás indult. A tárgyi ügyben a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet 9. § (1) bekezdése alapján az eljáró Hatóság közmeghallgatás tartását rendeli el. A közmeghallgatás • IDŐPONTJA: 2023. MÁRCIUS 24. (PÉNTEK) 14,00 ÓRA, • HELYSZÍNE: BOCFÖLDE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KULTÚRHÁZA (8943 BOCFÖLDE, PETŐFI UTCA 2.).

Ravatalozó felújítás

     Tisztelt Lakosság!      Mint arról már korábban tájékoztattuk Önöket, sikeres pályázatot nyújtottunk be a Magyar Falu Program keretében a ravatalozó felújítására. Az elmúlt évek során a ravatalozó épület állaga olyan mértékben leromlott, hogy a kisebb mértékű felújítást már nem tartottunk kielégítőnek. Azért, hogy az épület megfeleljen a mai kor igényeinek, illetve kielégítse az alapvető kegyeleti elvárásokat, a teljes átépítés mellett döntött az Önkormányzat. Ennek keretében a ravatalozó iránya megfordul, teljes tetőcsere, új hideg burkolat készül a belső helyiségekbe, festés, teljes villamos hálózat, gépészeti vezetékek cseréje valósul meg. Emellett új nyílászárok kerülnek beépítésre, a külső térburkolat kiépítése, illetve a temetésre érkezők számára egy új tér kialakítása a terv. Minden igyekezetünk ellenére egy ilyen mértékű felújítás nem valósítható meg nehézségek nélkül. Biztosítanunk kell a kivitelező számára a munkaterületet, valamint ez idő alatt is a temetkezések zavartalan lebonyolítását. Azért, hogy a munkafolyamatok tervezhetők legyenek, illetve megfelelő időben és állapotban tudjuk biztosítani a temetkezések idejére a helyszínt, a kivitelezés idejére korlátozásokat kell bevezetnünk, melyért előre is szíves megértésüket kérjük. A kivitelezés kezdete: 2023. 03. 06. hétfő. A kivitelezés tervezett befejezése: 2023. 06. 30. A kivitelezés ideje alatt a következő kérésünk van a Tisztelt Lakosság felé: temetkezéseket minden héten csütörtökre vagy péntekre tervezzék; a temetkezések pontos idejét előre egyeztetni szükséges Bakos Sándor polgármesterrel a 0630/204-7458 telefonszámon; Gellért Atyával egyeztettünk, hogy lehetőleg számunkra a csütörtök, pénteki napokat preferálja; ravatalozás a jelenlegi teraszon lehetséges szabadtérben, vagy az önkormányzat által biztosított sátor alatt. Köszönjük türelmüket és megértésüket!

Helyi Építési Szabályzat módosítása

Tisztelt Érdekeltek!  Bocfölde Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 88/2022. (XI. 21.) képviselő-testületi határozattal eldöntötte, hogy módosítja a helyi építési szabályzatáról szóló Bocfölde Község Önkormányzata Képviselőtestületének 10/2006. (IX. 21.) önkormányzati rendeletét. A módosításra vonatkozóan elkészült a tervdokumentáció, amely a partnerségi egyeztetésről szóló 7/2017. (V. 11.) önkormányzati rendelet előírásai alapján elérhető itt.

Hulladékszállítási napok 2023.

A Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot a 2023. évi hulladékszállítási napokról. A tájékoztató elérhető: itt.