Kerti hulladék égetése

TISZTELT LAKOSSÁG!

TISZTELT INGATLANTULAJDONOSOK! 

A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény változásai miatt 2021. január 1-jétől a települési önkormányzat képviselő-testületének megszűnik az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapításának hatásköre.

Tekintettel a veszélyhelyzetre, egyelőre  az önkormányzatok hatáskörében marad, hogy engedélyezik-e helyileg az avar- és kertihulladék-égetést.

Tájékoztatom Önöket, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó, levegőminőséggel összefüggő szabályokról szóló 549/2020. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján, a  veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnéséig minden hónap első hétfőjén engedélyezett Bocföldén a száraz kerti hulladék és avar szabadtéri égetése.

Bocfölde levegőtisztaság védelme érdekében ugyanakkor tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a zöldhulladékot a temető nyugati oldalán kialakítandó zöldhulladék tárolására szolgáló, kerítéssel körbezárt területen is el lehet helyezni a közeljövőben (várhatóan március közepén nyit a telep).

Related Articles